&Talent

Sporten op hoog niveau is bereikbaarder dan je denkt. Zeker in Alkmaar, want deze gemeente heeft sporters veel te bieden bij het ontwikkelen van hun talenten. Niet alleen met 10 Regionale Trainingscentra, waar plaats is voor diverse sporten, maar ook qua voorzieningen.

Regionale Trainingscentra (RTC’s)

In Alkmaar zijn 10 RTC’s te vinden waar zo’n 250 sporttalenten intensief worden begeleid. Deze Regionale Trainingscentra vallen onder regie van een sportbond. Een RTC biedt talentsporters de best mogelijke begeleiding en specifieke faciliteiten om zich optimaal te kunnen ontwikkelen in hun sport. Elk RTC levert een inspanning om de breedtesport in Alkmaar te versterken.

Onderstaande sporten worden ondersteund in de RTC’s in Alkmaar:

Sportkampioenenhuldiging Alkmaar


Elk jaar spreekt de gemeente Alkmaar haar waardering uit naar sporters die bijzondere prestaties geleverd hebben. Dit gebeurt tijdens de Sportkampioenenhuldiging.

Tijdens dit evenement vol sport en entertainment worden in vijf categorieën sportprijzen toegekend. Biljarter Sam van Etten mag zich in 2018 een jaar lang Sportkampioen van Alkmaar noemen.

Sam van Etten

Fysieke Trainer

Om te zorgen dat trainers meer tijd hebben om sportspecifiek te trainen worden (gezamenlijke) fysieke trainingen aangeboden in samenwerking met O.S.G. Willem Blaeu. In deze trainingen worden door een specialist fysieke basiseigenschappen getraind (kracht, snelheid, uithoudingsvermogen en lenigheid).

Een kijkje in het leven van een talentsporter


Trampolinespringer Jimmy Demmers neemt de Alkmaarse inwoners mee in zijn leven als talentsporter.

Jimmy Demmers


EVENEMENTEN

In Alkmaar vinden regelmatig evenementen plaats waar onze talenten en sporters aan meedoen.


Bijvoorbeeld

Evenement in Alkmaar: Dutch Trampoline open!

Evenement in Alkmaar:

Tata Steel Chess on Tour 2019!


WIST JE DAT:


topsport Alkmaar de talentsport in Alkmaar coördineert?
(Kijk op www.topsportalkmaar.nl)

er in 2008 in Alkmaar 2 sporters waren met een NOC*NSF status? In 2014 waren dit er 16. In 2017 zijn dit er 67.

er in 2014 in Alkmaar 2 officieel erkende bondsprogramma’s waren? In 2017 waren dit er 10 en is er zelfs een Nationaal Trainingscentrum voor de paralympische triathlon.

er maar liefst 3 Alkmaarse schermers uitkomen op het
jeugd-EK schermen in 2018, waarvan er 2 heel dichtbij een kwalificatie voor het jeugd-WK in 2018 zijn?

Talent
4/6