ALKMAAR SPORTSTAD

Sport is voor veel Alkmaarders een belangrijk deel van hun leven.

Sporten is gezond, bevordert  sociale contacten, versterkt de lokale samenleving en leert je zelfs soms om je grenzen te verleggen.


In dit digitale magazine krijgt u een indruk van wat de gemeente Alkmaar doet en de afgelopen jaren gedaan heeft op het gebied van sport. In het magazine worden mooie voorbeelden getoond van hoe wij sport en bewegen op scholen, in accommodaties en in de wijkenen dorpen stimuleren. Het magazine laat zien hoe wij talent ontwikkelen in onze gemeente en welke kansen en mogelijkheden de gemeente hiervoor biedt, samen met verenigingen, sportondernemers en Alkmaar Sport NV.


Ook zetten wij graag onze prachtige stad en omgeving in om het sporten te stimuleren en toegankelijk te houden voor iedereen in Alkmaar.

Voor mij is Alkmaar een echte sportstad. Dit magazine laat maar weer eens zien hoe breed het sportaanbod is in Alkmaar, hoe mensen van sporten genieten en hoe iedereen zich hiervoor inzet.

Ik waardeer deze inzet. Sport is heerlijk om mee bezig te zijn en levert een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid in onze gemeente.


Pieter Dijkman

Wethouder sport, Gemeente Alkmaar

Alkmaar Sport
1/6